Sustainer Homes

Duurzaam bouwen
Sustainer Homes is opgericht om architectuur duurzamer, flexibeler en toegankelijker te maken. Bouwen kan namelijk beter. Veel beter.

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ruim één derde van de wereldwijde CO2 uitstoot. Om dit terug te brengen zullen we radicaal duurzamer moeten gaan bouwen. Onze woningen stoten ruim 90% minder CO2 uit ten opzichte van een regulier gebouw van staal en beton. Alle Sustainer Homes zijn minimaal energieneutraal en wekken energie op met standaard inbegrepen zonnepanelen.

De duurzame en flexibele mogelijkheden komen voort uit ons unieke bouwsysteem op basis van CNC-gefreesde houten modules. Deze modules zijn de bouwstenen waarmee haast elk gebouw kan worden gerealiseerd: zowel binnen als buiten, van Tiny House tot utiliteitsbouw. De modules zelf zijn compleet circulair en gaan ten minste 50 jaar mee. Door slim gebruik te maken van nieuwe fabricage- en ontwerptechnieken geven we een nieuwe betekenis aan maatwerk. Zo maken we de ontwerpvrijheid van een eigen architect beschikbaar voor een breed publiek.

Daarbij specialiseren wij ons in het integraal ontwerpen van off-grid nutsvoorzieningen: een zonnesysteem, eigen drinkwatervoorziening én afvalwaterverwerking. Zo gaan wooncomfort en persoonlijk ontwerp hand in hand met duurzaamheid.

HET RABO GROENHUIS, JAARBEURSPLEIN UTRECHT

In samenwerking met Rabobank Utrecht hebben wij op het Jaarbeursplein een Sustainer Home geplaatst. Deze woning staat nu op het terrein van de Jaarbeurs en zal hier een aantal maanden blijven staan. De woning is tot stand gekomen in samenwerking met Rabobank en de Jaarbeurs en wordt gebruikt als vergaderruimte en demo woning.